Bœuf Nature

Een ware smaakbeleving

Voeding

“Gras, ruwvoer én melk

De ossen van het ras Saler lopen het gehele jaar buiten en eten gras uit weiden die op een natuurlijke manier worden bemest. In de wintermaanden krijgen de dieren kruidenhooi bijgevoerd. De mineralenvoorziening van de ossen wordt op peil gehouden door het regelmatig bijvoeren van Guérande zeezout. Dit natuurlijk zout wordt niet geraffineerd, niet gewassen en niet gemalen.

Voor een optimale vleesbedekking krijgen de ossen de laatste zes maanden bierbostel bijgevoerd. Dit is een graanproduct dat overblijft na het proces van bierbrouwen. De bierbostel is afkomstig van brouwerij Dochter van de Korenaar uit Baarle-Hertog. Daarnaast krijgen de ossen luzerne en een mengsel van gemalen granen. Dit samen zorgt voor perfect gemarmerd vlees. De dieren krijgen geen krachtvoer bijgevoerd.

Houderij

“Dierenwelzijn maximaal gewaarborgd

De ossen van Bœuf Nature lopen in kudden van ongeveer twintig dieren. Een natuurlijke leefomgeving wordt zoveel als mogelijk nagestreefd. Het kuddegedrag bepaalt het ritme van de dieren. Dit houdt in gezamenlijk zij aan zij grazen, maar ook gezamenlijk rusten en herkauwen.

In de winter lopen de ossen gewoon buiten. Het Saler-rund is een oerras en kan tegen extreme omstandigheden. In de winter krijgen de dieren een ruwharige vacht zo dik als schapenwol.

De meeste vaarsjes – de vrouwtjes – worden ongeveer tien maanden oud en leveren het smakelijke kalfsvlees. Zoals vroeger gebruikelijk worden de stierkalveren gecastreerd. Daarna verblijven deze dieren – die nu ossen heten – tot een leeftijd van drieënhalf jaar in de wei.

Rassen

“Saler: een oerrund

Bœuf Nature maakt gebruik van het Franse vleesras Saler. Salers kunnen goed onder natuurlijke omstandigheden gehouden worden. Bijkomend voordeel van dit ras is een natuurlijke wijze van afkalven, keizersnedes komen niet voor. Salers zijn uitermate zelfredzaam. Het vlees van dit oerras blinkt uit in smaak.